• Do It Now – Стань героєм свого дня! В Україні розпочата ініціатива для боротьби з діабетом

Do It Now – Стань героєм свого дня! В Україні розпочата ініціатива для боротьби з діабетом

2 листопада 2017 року – Корпорація «Артеріум», яка входить у трійку лідерів фармацевтичних компаній України, розпочала Всеукраїнський проект з профілактики діабету «Почни сьогодні». Ця хвороба – друга в списку найпоширеніших недуг України після серцево-судинних захворювань. Ініціативу підтримала найбільша в Україні мережа медичних лабораторій «Сінево», яка має глобальний досвід у проведенні діагностики захворювань, зокрема діабету.

 

Об’єднатися компанії змусила мета проекту «Почни сьогодні» – звернути увагу населення на фактори ризику діабету та мотивувати пройти діагностику та online навчання на ранній стадії, щоб попередити розвиток хвороби та виникнення ускладнень.

 

Проект вирізняється серед інших подібних ініціатив. Ядром кампанії став сайт – DoItNow.com.ua. Людина поринає в життєву історію, де вона робить вибір, переживає близькі кожному ситуації. Зважаючи на поведінку користувача, визначається ризик розвитку переддіабету та, якщо є небезпека, одразу пропонується записатися online на аналіз у найближчий лабораторний центр.

 

В Україні зареєстровано 1,2 млн людей із діабетом І та ІІ типів. Дану цифру можна подвоїти, оскільки ще стільки ж українців живуть із діабетом і навіть не здогадуються про це. Понад 80% випадків «набутого» діабету ІІ типу можна уникнути завдяки зміні способу життя, якщо вчасно виявити проблему на ранній стадії, наприклад, коли у людини переддіабет.

 

Керівник служби зв’язків з громадськістю «Артеріум» Оксана Стефанова: «Більшість людей із діабетом не знають про свою проблему. Українці часто нехтують своїм здоров’ям, поки хвороба не розвинеться. Однак виявивши проблему вчасно, можна уникнути розвитку діабету та вести повноцінне життя. З минулого року ми дали можливість усім нашим співробітникам перевіряти рівень цукру та дізнатися про свої ризики. А сьогодні ми розпочинаємо кампанію для всіх українців».

 

Сайт DoItNow.com.ua націлений на активну аудиторію та стимулюватиме замислитися і виявити у своєму стилі життя ризики для розвитку діабету. У такий спосіб організатори зокрема сподіваються, що люди вчасно виявлять проблему чи схильність і попередять ускладнення діабету, такі як інвалідність і навіть сліпота.

 

Віта Галицька, лікар-ендокринолог вищої категорії, керівник ендокринологічного та інфекційного напрямків лабораторної діагностики «Сінево»: «Прикро, але українці ніби живуть за уявною ширмою, зосереджуючи увагу на своєму кар’єрному зростанні, плануванні відпочинку чи покупці нового смартфону. У людей немає простої культури піклування про своє здоров’я – і це факт! А тим часом три з чотирьох українців живуть із діабетом чи переддіабетом і навіть не здогадуються про це. До нас в «Сінево» приходять, здавалося, повністю здорові люди. І в них діагностується підвищений рівень цукру в крові, так як, виявляється, діабет мав хтось із родичів. А це – один із факторів ризику. Вчасно виявити проблему і попередити ускладнення просто. Це і є повага до себе».

 

«Темп життя зростає, у людей залишається зовсім небагато часу  для того, аби відвідати лікаря, а інтернет і соціальні мережі розвиваються шаленими темпами,додають в «Артеріум». – За даними Google Consumer Barometer, 61% українців користуються інтернетом, із них 85% – щодня. Тому ми зупинилися саме на такому  способі − перевірити себе online. Сподіваємося, наш нестандартний крок підштовхне населення замислитися, приділити увагу собі та перевірити чи є ризики розвитку діабету». 

 

Це вже не перша масштабна соціальна ініціатива «Артеріум». Раніше за підтримки компанії в Києві та Львові були прокладені «Маршрути здоров’я», аби стимулювати українців вести активний спосіб життя, що допомагає у профілактиці низки хвороб, зокрема і діабету. Також за ініціативи «Артеріум» відбулася  кампанія з надання першої медичної допомоги «10 хвилин для життя». 

Інші новини