• Перспективи використання синбіотика Біфітен у клінічній практиці акушера-гінеколога 
ua До змісту

Перспективи використання синбіотика Біфітен у клінічній практиці акушера-гінеколога 

HEALTH OF WOMAN.2015.10(106):65–68 

Перспективи використання синбіотика Біфітен у клінічній практиці акушера-гінеколога 

Пирогова В. І., Шурпяк С. О.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького 

У статті обговорюються перспективи застосування синбіотика Біфітен у комплексному лікуванні пацієнток з гінекологічною патологією та супутнім синдромом подразненого кишечнику (СПК). Синбіотик Біфітен, який містить пребіотик олігофруктозу та дев’ять ліофілізованих штамів пробіотичних бактерій у кислотостійкій капсулі, що виготовлена за технологією MURE, за якісним та кількісним складом відповідає всім вимогам, які мають забезпечувати ефективність та безпеку комплексних препаратів. Біфітен продемонстрував ефективне доповнення до раціону у пацієнток з СПК. Установлено, що у пацієнток, які отримували Біфітен, спостерігалась швидка редукція проявів СПК та дисбіозу статевих органів. 

Ключові слова: біоценоз, мікрофлора людини, синбіотики, пробіотики, пребіотики, Біфітен. 

Література:

1. Хижняк ОС, Краснопольский ЮМ. 2012. Биотехнологические аспекты создания препаратов на основе пробиотиков. Вестник НТУ «ХПИ». Серия «Новые решения в современных технологиях». Харьков, НТУ «ХПИ». 44(950):72–78.

2. Богадельников ИВ. 2011. Дисбактериоз – желаемое и действительное. Новости медицины и фармации 6:2–3.

3. Бондаренко ВМ, Грачева НМ. 2003. Пробиотики, пребиотики и синбиотики в терапии и профилактике кишечных дисбактериозов. Фарматека 7:56–60.

4. Гордієнко ПА, Чуєшов ВІ. 2009. Розробка складу та технології таблеток-ядер комбінованого пробіотика. Фармаком 3:19–23.

5. Зайченко ОЕ. 2014. Пребиотики, пробиотики и синбиотики в профилактике остеопороза. Український терапевтичний журнал 1:85–94.

6. Левицкий АП, Волянский ЮЛ, Скидан КВ. 2008. Пребиотики и проблема дисбактериоза. Харьков, ЭДЭНА:100.

7. Можина ТЛ. 2009. Роль и место пробиотических препаратов в современной медицине (по материалам руководства Probiotics and prebiotics, 2008). Сучасна гастроентерологія 1(45):5–13.

8. Охотникова ЕН. 2010. Микробиоценоз кишечника: Основные понятия, нарушения и их коррекция. Фах. педіатрія 7:28–36.

9. Агафонова НА. 2013. Постинфекционный синдром раздраженного кишечника: пособие для врачей. М, Форте принт:52.

10. Калініченко СВ, Бабич ЄМ, Рижкова ТА та ін. 2013. Сучасний стан розробки та застосування пробіотичних, пребіотичних та синбіотичних препаратів (огляд літератури). Annals of Mechnikov Institute 3:5–12.

11. Янковский ДС, Дымент ГС. 2008. Микрофлора и здоровье человека. К, ТОВ «Червона Рута-Турс»:552.

12. Bengmark S. 2003. Synbiotic treatment in Clinical Praxis.Text. In: Host Microflora Crosstalk. Old Herborn University Seminar 16:69–82.

13. Biavati B, Vescovo M, Torriani S et al. 2000. Bifidobacteria: history, ecology, physiology and applications. Am. Microbiol. 50:117–131.

14. Drossman DA. 2006. The Functional Gastrointestinal Disorders and the Rome III Process. Gastroenterology 130(5).

15. Holzapfel WH, Shillinger U. 2002. Introduction to pre- and probiotics. Text. Food Research International 35:109–116. http://dx.doi.org/10.1016/S0963-9969(01)00171-5

16. Pi№tek J. In-vitro comparative study of stability and disintegration of capsules produced with the use of the MURE (Multi Resistant Encapsulation) technology versus other probiotic capsules, in simulated gastric environment. Karol Marcinkowski Medical University, Poznaс, Poland. 2010.

17. Guarner F, Khan AG, Garisch J et al. 2008. Probiotics and prebiotics. World Gastroenterol. Organisation Practice Guideline. http://www.worldgastroenterology.org/assets/ downloads/en/pdf/guidelines/ 19_probiotics_prebiotics.pdf

18. Reid G, Jass J, Sebulski MT. 2003. Potential uses of probiotics in clinical practice. Clin. Microbiol. Rev. 16;4:658–672. http://dx.doi.org/10.1128/CMR.16.4.658-672.2003; PMCid:PMC207122

19. Reid G. 2001. Regulatory and clinical aspects of dairy probiotics. FAO/WHO Expert Consultation on Evaluation of Health and Nutritional Properties of Powder Milk with Live Lactic Acid Bacteria:1–34.

20. Roberfroid MB. 2000. Prebiotics and probiotics: are they functional foods? Am. J. Clin. Nutr. 71;6:1682–1687.

21. Shenderov BA. 2005. Probiotics, prebiotics and synbiotics. General and selected fields of problem. Text. Food ingredients. Raw materials and additives 2:23–26.