• Лікування двох дітей від раку за допомогою редактора генів

Лікування двох дітей від раку за допомогою редактора генів

З кожним роком розвиток медицини йде вперед. Кожен крок – це своя маленька перемога. Останні тенденції в розвитку медицини вказують шлях до уважного вивчення генетики. Корекція генів дозволяє боротися самі складними захворюваннями. Двоє маленьких пацієнтів (одному 18 місяців, другого – 16 місяців) вилікувалися від гострої стадії лейкемії. Терапія, заснована на антигенних рецепторах і корекції геному, дозволила прийти немовлятам до успішного одужання.


З допомогою зв'язку з сигналізують доменами, активуються Т-клітини, які мають одну з основних ролей в активації імунної відповіді. Таким чином, для боротьби з раком організм використовує власні імунні клітини, які відредаговані для успішного протистояння хвороби.


Звичайно, визначити чітку роль даної процедури у випадках одужання дітей дуже складно. До того, як була застосована дана технологія, маленькі пацієнти вже проходили і хіміотерапії та пересадку стовбурових клітин. 
Проте, лікарі клініки вважають, що це певний прорив в лікуванні ракових захворювань. Дана методика вимагає ще багатьох клінічних випробувань і спостережень, однак вона подає великі надії, в розвитку методик лікування. 


Нагадаємо, що це не перші дослідження генетичного редактора. З допомогою даної методики, раніше було виконано лікування дорослої миші від захворювання дистрофії Дюшенна гострої форми. У 2015 році, був врятований хворий на лейкемію з допомогою тієї ж модифікації генів.

Інші новини