• Затвердили новий класифікатор професій. Що зміниться для медиків?

Затвердили новий класифікатор професій. Що зміниться для медиків?

Осінь 2017 року також внесла певні корективи в медичну сферу, а саме 1 листопада набули юридичної сили зміни до закону України, стосовно класифікацій професій взагалі, та медичних посад зокрема. Ці зміни внесені відповідно до нормативів та вимог ЄС та відповідають міжнародно затвердженій класифікації професій.

Так наприклад, назва посади «лікар терапевт» тепер змінено на «лікар внутрішньої медицини», парамедиком називають зараз спеціалістів, що раніше мали посаду фельдшера з медицини невідкладних станів та інші приклади, яких доволі не мало.

Відтак всі зміни затвердженні офіційно і внесені до класифікатора, згідно всіх вимог.

Деякі посади не змінені, а зовсім скасовані з чинного класифікатора професій, наприклад, лікар терапевт дільничний та підлітковій, а також терапевт цехової лікарської дільниці чи спеціаліст з фізичної реабілітації.

Всі зміни в новому класифікатору професій будуть мати відображення в трудових книжках робітників і в жодному разі не призведе до скорочення штату медиків чи звільнення їх у звязку зі змінами чи скасуванням деяких посад у класифікаторі професій. Медичні працівники, посада яких була змінена чи анульована, пройдуть курсі підвищення кваліфікації і надалі будуть працювати в тій самій медичній установі, що і до змін, лише тільки будуть мати нову назву займаної посади, зазначену в їх трудовій книжці.

Ці важливі зміни поставили за мету привести у відповідність назви кваліфікацій і посад, а також підготовчих програм згідно до європейських стандартів. Тому будьте обєктивними, довіряйте та поширюйте тільки офіційно підтверджену інформацію! 

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20171108_d.html

Інші новини