• Досвід застосування сиропу Піковіт у дітей раннього віку з органічними захворюваннями кишечника* 
ua До змісту Повний текст статті

Досвід застосування сиропу Піковіт у дітей раннього віку з органічними захворюваннями кишечника* 

SOVREMENNAYA PEDIATRIYA.2016.7(79):94-97 

Досвід застосування сиропу Піковіт у дітей раннього віку з органічними захворюваннями кишечника* 

Шадрін О. Г., Дюкарева-Безденежних С. В., Остапчук Т. Г., Грегуль Н. А.

ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України», м. Київ

*Опубліковано: «Современная педиатрия». — 2012. — №3 (43).


У статті наведені результати позитивного досвіду застосування сиропу Піковит на фоні базисної терапії в дітей віком від 1 до 3 років із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.


Ключові слова: діти раннього віку, гіповітаміноз, органічна патологія кишечника, Піковит.


Література:

1. Барсукова Е. Витаминно-минеральные комплексы Пиковит созданы с заботой о каждом ребенке // Здоров'я України. — 2008. — №6. — С. 2.

2. Бережной В.В., Крамарев С.А., Мартынюк В.Ю. Микроэкологические нарушения у детей и современные возможности повышения эффективности их коррекции // Здоровье женщины. — 2002. — №4(12). — С. 79—92.

3. Боровик Т.Э., Ладодо К.С. Клиническая диетология детского возраста. Руководство для врачей. — М.: МИА, 2008. — 606с.

4. Демин Б.Ф. Лекции по педиатрии: диетология и нутрициология. — М., 2007. — Т. 7. — 395 с.

5. Киселева Е.С., Жихарева Н.С. Олигосахариды — пребиотики в детском питании // Рос. мед. журнал. — 2003. — Т. 11, №3. — С. 78—83.

6. Конь И.Я., Тоболева М.А., Дмитриева С.А. Дефицит витаминов у детей: основные причины, формы и пути профилактики у детей раннего и дошкольного возраста // Вопр. совр. педиатрии. — 2002. — № 1(62). — С. 6.

7. Коровина Н.А., Захарова И.Н., Защитников А.Л., Обыночная Е.Г. Дефицит витаминов и микроэлементов у детей: современные подходы к коррекции. Методическое пособие. — М.: Медпрактика-М, 2004.

8. Лапшин В.Ф. Витаминно-минеральные комплексы Пиковит — выбор педиатров Украины // Здоров'я України. — 2006. — №17. — С. 2.

9. Отт В.Д., Муквич Е.Н. Сучасні дані про роль пребіотиків в дитячому харчуванні // Проблеми харчування. — 2005. — № 5(7). — С. 30—34.

10. Отт В.Д., Муквич Е.Н., Тищенко В.К. Микробиоценоз и функциональное состояние слизистого барьера кишечника у детей, вскармливаемых смесью с пребиотиками // Здоровье женщины. — 2003. — №3(15). — С. 115—119.

11. Спиричев В.Б. Витамины и минеральные вещества в питании и поддержании здоровья детей. — М., 2007. — 22 с.

12. Спиричев В.Б. Витамины, витаминоподобные и минеральные вещества. Справочник. — М.:МЦФЭР, 2004. — 240 с.

13. Студеникин В.М. Влияние пищевых веществ на интеллект, поведение и настроение детей // Справочник руководителя образовательного учреждения. — 2007. — № 11. — С. 109—110.

14. Телешова С.В. Коррекция витаминно-минерального статуса у школьников в осенний период // Перинатология и педиатрия. — 2009. — №4(40). — С. 84—86.

15. Хавкин А.И. Пищевые волокна в коррекции микроэкологических нарушений у детей // Лечащий доктор. — 2002. — №6. — С. 56—59.

16. Шевелева С.А. Пробиотики, пребиотики и пробиотические продукты. Современное состояние вопроса // Вопросы питания. — 1999. — №2. — С. 32—40.

17. Ших Е.В. Роль витаминных комплексов в профилактике и лечении заболеваний внутренних органов // Совр. педиатрия. — 2008. — № 4(21). — С. 65.

18. Combs F.G.Jr. The vitamins. Fundamental aspects in nutrition and health. — 3rd ed. — Amsterdam; Boston: Elsevier Academic Press, 2008. — 584 p.

19. Judge M.P., Harel O., Lammi-Keefe C.J. A docosahexaenoic acid — functional food during pregnancy benefits infant visual acuity at four but not six months of age // Lipids. — 2007. — 42(2). — P. 117—122. https://doi.org/10.1007/s11745-006-3007-3; PMid:17393217

20. Ryan A.S., Nelson E.B. Assessing the effect of docosahexaenoic acid on cognitive function in healthy, preschool children: a randomized, placebo-controlled, double-blind study // Clin. Pediatr. (Phila). — 2008. — 47(4). — P. 355—362. https://doi.org/10.1177/0009922807311730; PMid:18180340

21. Uauy R., Calderon F., Mena P. Essential fatty acids in somatic growth and brain development // World Rev. Nutr. Diet. — 2001. — 89. — P. 134—160. https://doi.org/10.1159/000059785; PMid:11530732

22. Uauy R., Valenzuala A. Marine oils: the health benefits of n-3 fatty acids // Nutrition. — 2000. — 16. — 680—684. https://doi.org/10.1016/S0899-9007(00)00326-9

23. Wainwright P. Nutrition and behavior: the role of n-3fatty acids in cognitive function // Br. J. Nutr. — 2000. — N. 83. — P. 337—339. PMid:10858691